Vahvasisko.

Vahvaksi salilla moninivelliikkeillä

maastaveto vaihe vaiheelta.
Maastaveto

Moninivelliikeet eli isojen lihasten liikkeet ovat harjoittelun perusta!

Aikaansa seuraava harjoittelija on ottanut viimeistään nyt nämä kuningas-liikeet ohjelmistoonsa. Mistään uudesta keksinnöstä toki ei ole kyse, mutta jostain syystä moninivelliikkeet eivät näy useinkaan aloittelijoiden liikesarjoissa.

Sen sijaan voimanostajat ja painonnostajat ovat tottuneita moninivelliikkeiden käyttäjiä. Crossfit-harjoittelun yleistymisen mukana näitä raskaampia liikkeitä on vähitellen alkanut näkymään enemmän tavallisten kuntoilijoiden ohjelmistossa.

Moninivelliikeiden teho perustuu siihen, että ne harjoittavat useampaa lihasta yhtä aikaa sekä parantavat kehon hallintaa ja liikkuvuutta. Kehon hallinta liittyy oleellisesti nivelten, hermotuksen ja jänteiden yhteistyöhön. Näin ollen vahvistat huomaamatta myös muutakin kuin lihasta!

Tämä tarkoittaa sitä, että yhdellä liikesarjalla-vaikka se olisikin vähän kurja tai raskas – saat suuremman hyödyn yhdestä liikkeestä. Moninivelliikkeitä suosimalla poltat myös enemmän energiaa!

On hyvä tehdä myös eristäviä liikkeitä moninivelliikkeiden lisäksi. Eli kuntoilijan ei kannata koko treeniä muodostaa vain moninivelliikkeistä. Kaksikin riittää, ja siihen päälle eristäviä liikkeitä (esim. laitteilla tehtäviä.)

Moninivelliikkeet ovat yleensä tangolla tai vapailla painoilla tehtäviä liikkeitä. Nämä liikkeet vahvistavat samalla mukavasti keskivartaloa, eli välttämättä et tarvitse ollenkaan tavanomaisia vatsarutistuksia.

Erittäin tärkeää on kuitenkin osata oikea liiketekniikka!   

Mikäli liikeradat ovat outoja, varmista oikea tekniikka vaikka videokuvaamalla omaa suoritusta ja vertaamalla sitä video-ohjeisiin. Mikäli mahdollista, pyydä apua valmentajalta, salin henkilökunnalta tai muulta pidempään lajia harrastaneelta henkilöä. 

Esimerkiksi jalkakyykky, maastaveto, penkkipunnerrus, leuanveto, pystypunnerrus ja kulmasoutu ovat moninivelliikkeitä.

jalkakyykky vaiheittain esitettynä.
jalkakyykky

Moninivelliikkeet on yksi aihe Vahvan kehon ABC-lyhytvalmennusta. Valmennus on nettikurssi, jonka voit suorittaa omassa tahdissa ja omassa rauhassa. Se on tehty mahdollisimman helpoksi ja yksinkertaiseksi, koska itse saliharjoittelukaan ei ole kovin monimutkaista. Tietyt perusasiat on hyvä pitää mielessä!

Valmennus sisältää yksinkertaiset ohjeet lihasvoiman kasvattamiseksi kuntosaliharjoittelulla. Jos tuntuu, että kehitys on jämähtänyt paikalleen, tarkista treeniäsi näiden ohjeiden avulla.

Tässä alla linkki valmennukseen:

Olet siis vanha tuttu salilla tai aloittanut kuntosaliharjoittelun aivan vasta, sopii tämä lyhytvalmennus kertaukseksi tai uuden opetteluun.

Mukavia treenejä!

Carita

Vahvasisko, Carita levytangon alla.
Levytangon alla vahvistuu!
Kerro kaverille:

Samankaltaiset artikkelit