Toimistotyöntekijällä lihakset jumissa, näin vältät jumit

Toimistotyöntekijällä lihakset jumissa, näin vältät jumit

Moni haaveilee, tai on jo saanut lisättyä etätyön määrää. Se voi kuitenkin tuoda yllättäviä lihasjumeja. Huomaamatta onkin istuttu useita tunteja samassa asennossa, pitämättä yhtään taukoa. Toimistolla on usein vakiintuneet kahvitauot, jolloin tulee pidettyä säännöllisesti tauko. Etätyössä nämä tauot voivat huomaamatta unohtua. Näillä ohjeilla ehkäiset kotikonttorin aiheuttamat lihasjumit.

Näin harjoittelet punnerruksia

Näin harjoittelet punnerruksia

Oletko haaveillut vahvasta yläkropasta, jossa ojentajalihakset erottuu käsivarsista. Vai tuntuuko, että allit roikkuvat tyhjää täynnä? Tällä harjoitusohjelmalla saat vahvistettua punnerrustekniikkaa ja toistoja ja lisäksi vahvistat myös muuta yläkroppaa. Katso neljän viikon harjoitusohjelma alta.

Teet vain 6 minuutin harjoituksen, viisi kertaa viikossa. Aloita harjoitus testillä, jonka voit toistaa uudelleen neljän viikon harjoittelun jälkeen. Voit yllättyä tuloksista!

Ota liikkuvuusharjoitus viikko-ohjelmaan ja huomaa ero

Ota liikkuvuusharjoitus viikko-ohjelmaan ja huomaa ero

Vaivaako jatkuva alaselkäkipu tai tuntuuko muuten vain jäykältä? Esimerkiksi istumatyö saattaa aiheuttaa rajoitteita liikkuvuudelle. Jopa niin paljon, että kyykkyyn pääseminen tai kengän nauhojen sitominen tuottaa hankaluuksia. Kokeile ottaa viikoittaiseen ohjelmaan alla oleva lyhyt liikkuvuusharjoitus ja huomaa muutos.