Treenivinkit.

Nopea koko kehon treeni

Nopeat treenit on mun suosikkeja. Niitä voi tehdä vaikka kotona, kun on vähän aikaa harjoitukselle tai osana muuta treeniä salilla. Tässä yksi Tabata- treenivinkki, johon tarvitset käsipainot ja kahvakuulan. Lisäksi mukavuuden vuoksi on hyvä olla alusta.

Tämä nopea treeni kestää noin 20 minuuttia, mutta voit toki tehdä sen oman kunnon ja aikataulun mukaisesti. Tabata -treenissä noudatetaan 20 sekunnin työtä ja 10 sekunnin palautumista. Tämä treeni sisältää 5 erilaista liikettä, joita siis toistat kutakin aina 20 sekuntia ja pidät 10 sekunnin tauon välissä. Kun kierroksia on kahdeksan takana, on 20 minuutin treeni tehty.

Suosittelen lataamaan tähän nopeaan treeniin jonkin urheilu-ajastimen, joka ilmoittaa taukojen paikat. Itse käytän ilmaista smartwod-sovellusta. Aseta siis tabata-treeniin 40 puolen minuutin kierrosta, näin saat 20 minuutin harjoituksen.

Jos ajastimen käyttö kuulostaa hankalalta, voit tehdä myös yksinkertaisemmin: Esimerkiksi jokaista liikettä 12 toistoa ja 5-8 kierrosta. Pidät lyhyet tauot jokaisen liikkeen välissä. Minua henkilökohtaisesti motivoi ajastimen käyttö, se motivoi tehokkaampaan työskentelyyn.

Koko kehon treenin liikkeet

  1. Yhden käden tempaus käsipainolla
  2. Thruster kahvakuulalla
  3. Askelkyykky
  4. Etuheilautus kahvakuulalla
  5. Vatsarutistukset

Muista pitää vartalo tiukkana koko harjoituksen ajan. Tee mieluummin rauhalliseen tahtiin, kuin että antaisit keskikehon jännityksen herpaantua. Nämä liikkeet rasittavat monipuolisesti koko kehoa ja hyvän asennon säilyttäminen on oleellinen osa treenin tehoa. Moninivelliikkeistä olen kirjoittanut enemmän aikaisemmassa tekstissä, johon voit siirtyä tästä.

Jos tykkäsit treenistä, katso lisää samantyyppisiä nopeita, mutta tehokkaita omankehon treenejä tai kotitreenejä välineillä. Tästä pääset suoraan aikaisempiin julkaisuihin.

Pidähän itsestäsi huolta rasittamalla kehoa sopivasti esimerkiksi näillä lyhyillä treeneillä 2-4 kertaa viikossa. Liikunta on yksi oleellinen osa hyvinvoinnin ja terveyden ylläpitoa. Jos kaipaat muutosta elämäntapaan, tutustu alta ilmaiseen valmennukseen, jonka avulla voit tarkastella omaa muutosvalmiuttasi.

Käytä ilmaiseen valmennukseen koodia: ilmainen2024

Ole minuun suoraan yhteydessä tai varaa ilmainen keskustelu kalenterista, jos koet, että nyt olisi aika elämäntapamuutokselle. Autan mielelläni! Taustaani voit perehtyä täältä 🙂

Carita

Kerro kaverille:

Samankaltaiset artikkelit