grillivartaita

Syömisen hallinnan vinkkejä

Syöminen pitäisi pitää “kurissa” kun kesäkin on tulossa ja grilliherkut kutsuu. Talvella on treenattu ahkerasti ja nyt on pelko kesäherkkujen näkymisestä vyötärön ympäryksessä. Toivottavasti ei kuulosta tutulta! Lue loppuun, annan helppoja vinkkejä, miten pidät syömisen hallinnassa, myös näin kesäsesonkina.

Kun perus-arkiruoka on kunnossa, ei haittaa toisaalta, vaikka välillä syö vähän “överit.” Annan alkuun ne ärsyttävät vinkit ja viimeiseksi ehkä tärkein. Jos sinua huolettaa kesän syömiset, minkä vihjeen voisit ottaa kokeiluun?

  1. Syö säännöllisin väliajoin, myös sinä päivänä kun edessä on ruokajuhlat. Säännöllinen ruokailu pitää verensokerin tasaisena, eikä tule turhia mielitekoja ja kerta-annoksetkin näin pysyy paremmin hallinnassa.
Parsa ja porkkanat pannulla.

2. Syö riittävästi ja tasapainoisesti ruokalautasmallin mukaan. Pitkällä tähtäimellä tämä pitää mielialan kurissa ja vaikuttaa myös verensokeritasoihin. Jos syöt aamupalan ja normaalin lounaan, niin iltapäivän grilliherkuttelu pysyy paremmin balanssissa. Illan juhlassa nauti kaikesta syömästä hitaasti ja myös silmillä. Ei ole kiire minnekään, kun vatsa ei mourua.

Kasviksia, riisiä ja proteiinia lautasella.

3. Liittyen kahteen edelliseen vinkkiin, suunnittele ruokia etukäteen. Suunnittele esimerkiksi kolmen päivän ateriat; lounaat ja välipalat sekä päivällisruuat. Kun tiedät suunnitelman ja olet siihen sitoutunut, et tarvitse mitään äkkiherkkuja matalan verensokerin tasoittamiseen. Tähän suunnitteluun käytetty aika maksaa itsensä takaisin ihan varmasti!

Kasvikset tikuissa värikkäinä esillä.

4. Syö joka aterialla kasviksia. En selitä enempää, tiedät kyllä! Jos et muista, katso edellinen postaus🙂

Erilaisia raikkaita ja erivärisiä smoothieita.

5. Huolehdi riittävästä kuidun saannista päivittäin. Voisi ajatella, että kuidut ja “herkut” menee samaan lokeroon ja koska lokero on kooltaan tietyn kokoinen, ei sinne mahdu kuin tietty määrä ruokaa. Olen kuiduista kirjoittanut laajemminkin muun muassa täällä. Jos haluat tarkistaa kuidun saantia, käy Finelin ruokapäiväkirjassa tarkistamassa oma kuidun saanti. Voit yllättyä! Lyhyesti; kuitua on hyvin kasviksissa ja täysjyväviljatuotteissa. Ota vaikka leseet käyttöön. Niitä voi ripotella melkein mihin vain!

Lasiin kaadetaan vettä

6. Muista juoda vettä. Pidä vesipullo matkassa kesällä liikkuessasi tai kannullinen työpöydällä. Tiedän, se unohtuu muuten. Keskimäärin nestettä tarvitaan ruuasta saatavan nesteen lisäksi 1,5 litraa päivässä.

syömäpuikolla maistellan erilaisia kiinalaisia ruokia

7. Rentous! Älä pakota itseäsi kontrolloimaan syömistä. Kun ruoka ja syöminen on mielessä, tekee se mieliteosta aina vain suuremman. Rentous tulee noudattamalla yllä olevia vinkkejä, kuin huomaamatta!

Jos koet tarvetta henkilökohtaiseen valmennukseen, älä epäröi ottaa yhteyttä. VAHVA -valmennukset ovat henkilökohtaisia valmennuksia, joissa edetään jokaisen henkilökohtaisen tilanteen mukaan kohti omia tavoitteita. Voit myös tutustua valmennusmetodeihini ilmaisen verkkovalmennuksen kautta. Koodi: ilmainen2024

Oikein mukavaa kesää ja grillikautta toivotellen,

Carita

Kerro kaverille:

Samankaltaiset artikkelit