Nainen hyppii hyppynaruille puistossa.

Lyhyt treeni, joka kehittää vatsalihaksia ja kestävyyttä

Haluatko vaihtelua vatsalihastreeneihin? Teetkö usein kuntosaliharjoittelun siten, että ensin perustreeni ja siihen päälle vatsat? Itse tein tällä kaavalla noin 30 vuotta. Vuosien harjoittelun jälkeen toistomäärät olivat niin vakiintuneet, että niistä tuskin oli edes vastaavaa hyötyä. Tässä lyhyt treeni, joka tehoaa!

CrossFit – harjoittelu sai minut muuttamaan totuttua systeemiä. CrossFit -harjoitteluun liittyy olennaisesti painonnostoliikkeet eri variaatioineen, tässä esittelen kuitenkin harjoitteen todella helpoilla liikemalleilla vaikka kotona tehtäväksi.

Itse teen enään harvoin varsinaisia vatsaliikkeitä muun treenin päälle, koska painonnostoliikkkeet ovat niin kokonaisvaltaisia, että kehittävät myös vatsoja sen mitä tarvitsee. Jos teen vatsaliikkeitä, pyrin tekemään jonkin yhdistelmäharjoituksen, kuten Annie.

Esittelen tässä crossfit-harjoituksen, jonka nimi on Annie

Annie ei sisällä painonnostoliikkeitä tai muutakaan erikoista liikemallia, vaan ihan perusjuttuja, joita voi tehdä kesällä vaikka pihalla tai puistossa.

Annieen kuuluu kaksi liikettä; naruhyppely ja vatsat. Jos kotona on vähän tilaa, voi naruhyppelyn tilalle ottaa jonkin toisen aerobisen liikkeen, kuten burbee tai vaihtoehtoisesti vaikka ilmakyykky. Toisena liikkeenä on jokin itse valittu vatsalihasliike. Esimerkiksi tavallinen istumaannousu.

Molempia liikkeitä tehdään yhteensä 150 toistoa. Toistot jaksotetaan kuitenkin siten, että määrä ei tunnu ollenkaan pahalta. Ensin tehdään molempia liikkeitä 50, sitten 40, 30, 20 ja viimeiseksi 10 toistoa.

Jos ensimmäisen kierroksen 50 toistoa on ylitsepääsemättömän paljon, lepää välillä sen mitä tarvitset ja jatkat sitten loppuun. Vähitellen saat toistoja lisättyä.

Tässä taistellaan aikaa ja itseä vastaan. Kun harjoitusta tekee useamman kerran, voi suoritusta pyrkiä parantamaan aina vain nopeammalla tempolla. Vain sinä itse olet vastustajasi!

Annie

50-40-30-20-10 toistoa

  1. naruhyppely
  2. vatsalihasliike

Aikaa vastaan!

Harjoituksessa ei mene kauan, itsellä siihen meni noin 7 minuuttia. Jokainen vertaa omaa tulostaan kuitenkin omaan suoritukseensa, koska vaikuttavia tekijöitä on paljon.

Itse tein saman päivän harjoituksessa rinnalle vetoja tämän harjoituksen lisäksi. Se voisi olla myös vaikka jalkatreeni tai selkäpäivä. Kokonaisuudessaan lämmittelyineen harjoituksessa meni alle tunti.

Jos tämä lyhyt treeni oli mieluinen, katso valmennuspakettini, missä näitä on lisää.

Ei muuta kuin six-packia muokkaamaan,

Carita

Kerro kaverille:

Samankaltaiset artikkelit