Kuntosalitreeni on kivaa.

Toiveena kiinteytyminen?

Ulkoinen olemus antaa sinusta ensivaikutelman. Oletko ryhdikäs, iloinen ja itsevarman oloinen. Liikunnan harrastamisen syitä on monia, mutta yksi keskeinen syy on se, miltä näyttää. Kiinteytyminen korostuukin usein valmennuksen tai uuden liikuntaharrastuksen aloittavien toivelistalla.

Valmennettavien tyypillinen toive on 5 kilon painon pudotus. Kuulostaako helpolta? Painonpudotus voisi toki onnistua pitämällä syömälakkoa viikon, mutta sehän ei tietenkään ole järkevää. Keho muistaa jos sitä kiusaa ja silloin se pitää omastaan huolta entistä paremmin. Eli, jatkossa painonpudotus vain vaikeutuu!

Kun kiinteytymistä lähdetään työstämään oikein, se ei välttämättä laske painoa ollenkaan tai hyvin vähän! Lihasmassa painaa enemmän kuin rasva. Eli, jos saat lisättyä lihasta ja samalla rasva palaa, ei paino laskekaan. Suosittelenkin seuraamaan muutosta joko valokuvaamalla, vertaamalla vaatteiden sopivuutta tai kehonkoostumusmittauksen avulla.

Mitä kiinteytyminen vaatii?

  1. Sinulla on oltava suunnitelma, jossa on selkeät askelmerkit ja tavoitteet. Konkreettiset ohjeet, joita seuraat ja pystyt myös arvioimaan säännöllisin väliajoin.
  2. Ravitsemuksen muokkaus lähdetään omista lähtökohdista. Tärkeintä olisi päästä tasapainoiseen ja säännölliseen ruokarytmiin, joka sisältää mahdollisimman paljon kasviksia ja kuituja, välttäen runsasrasvaista ja prosessoitua ruokaa sekä sokeria.
  3. Liikunnan harrastamisessa on muistettava kohtuus. Sinun ei tarvitse tehdä maratoonarin harjoituslenkkejä tai salilla puskea Arnoldin (Schwarzenegger) treenisysteemillä. Pyri tekemään mieluisia lajeja vaihdellen esimerkiksi vuodenaikojen mukaan. Lihas kasvaa levossa, joten varaa erikseen lepoa sekä päivä- että viikkotasolla.
  4. Harjoittele lihaskuntoa salilla, ulkona tai kotona 2-3 kertaa viikossa. Tee 1-2 aerobista (hengästyttävää) suoritusta viikossa. Tämän lisäksi arkiaktiivisuutta mahdollisimman paljon. Lisäksi palauttavaa kävelyä, kehonhuoltoa tai joogaa mahdollisuuksien mukaan.
Punnerruksia hiekalla, aurinko paistaa ja meri näkyy taustalla.

Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta usein juurikin se 5 kilon painonpudotus /kiinteytyminen on kaikkein hankalinta. Se on niin vähän, että motivaation ylläpitoon tarvitaan selkeä arvoperustelu. Perustelu onkin oltava selkeänä näkyvissä tai ääneen sanottuna. Sen voi myös kuvata tai kirjoittaa johonkin näkyvästi esille.

Vahvempi, kiinteämpi ja itsevarmempi sinä! Lähde tavoittelemaan omia unelmiasi näiden yksinkertaisten ohjeiden avulla. Mikäli kaipaat tukea tai tarkempia ohjeita ole yhteydessä, niin keskustellaan lisää. Ilmaisen keskustelun voit varata kalenteristani:

Jos motivoidut parhaiten ryhmässä, katso milloin alkaa seuraava ryhmävalmennus. Vahvasisko ryhmävalmennuksia alkaa noin kuukauden välein. Valmennuksen kesto on 4 kuukautta, jonka aikana sisäistät hyvinvointia tukevan elämäntavan ja suurella todennäköisyydellä saat lisäksi samassa elämäntilanteessa olevien kanssasisarten (veljien) vertaistukea! Ja tottakai kiinteytyminen tapahtuu sen kaiken lisäksi huomaamatta.

Vahva-valmennuksissa käytetään seurannan tukena Firstbeat-hyvinvointimittaria, jonka tarkalla sykeväliseurannalla opit ajoittamaan liikunnan ja palautumisen oikein. Palautuminen on tärkeä osa kiinteytymisen edistymisessä. Saat pitää mittarin valmennuksen jälkeen.

Jos haluat heti lähteä toimeen, aloita ilmaisesta valmennuksesta, jossa voit puntaroida omia motiiveja ja arvoja sekä tehdä selkeän suunnitelman tavoitteesi toteutumiseksi. Ilmaiseen valmennukseen pääset tästä alla olevasta linkistä. Koodi: ilmainen2024

Tsemppiä kiinteytymiseen,

Carita

Kerro kaverille:

Samankaltaiset artikkelit