Todella helppotekoinen ja proteiinipitoinen kasvispihvin resepti

Kasvispihvissä pitää olla proteiinia. Olen kirjoittanut vegaanin proteiinin turvaamisesta aikaisemmassa kirjoituksessa. Porkkanasta tai muista kasviksista tehdyt pihvit maistuvat ihan hyvältä, mutta kasvissyöjälle pitää löytyä proteiinia joka aterialla.

Pihvien teko voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta joka kerta kun olen niitä tehnyt, totean juurikin päinvastaista. Erityisesti, jos käyttää valmiita purkkipapuja, voi kasvispihvien valmistuksen luokitella jopa perusarkiruuaksi.

En muista mistä olen alkuperäisen reseptin napannut, mutta olen oppinut käyttämään luovuutta kasvispihvien teossa. Kunhan massan maustaa omilla suosikkimausteilla ja saa sopivan koostumuksen öljyn ja jauhojen avulla, ei papujen lisäksi oikeastaan tarvita muita aineksia.

Tänään lähdimme nopealla varoituksella grillaamaan luontoon sukulaisten kanssa. Minulla ei ollut “mitään” kaapissa, mutta olin pakastanut tofun teosta jäänyttä okraa, eli soijapapumassaa. Sain tästä massasta tehtyä todella nopeasti papupihvejä leipien väliin. Lisukkeeksi tein Alpro-soijavalmisteesta majoneesintyyppistä kastiketta.

Tässä siis yksi versio papupihveistä!

Papupihvit

5 dl papuja (tölkissä)

2 rkl jauhoja (esim. kikhernejauho)

2 rkl öljyä ja lisäksi paistamiseen

mausteita oman maun mukaan (esim. 2 tl harissa-maustetta, mustapippuria rouheena myllystä, 1/2 tl suolaa)

(1 sipuli, mikäli pidät siitä)

1/2-1 dl vettä

Aloita murskaamalla pavut esimerkiksi tehosekoittimella, mutta sauvasekoitinkin käy hyvin. Silloin on hyvä lisätä hieman vettä joukkoon. Jos käytät sipulia, niin pilko ja paista se ensin paistinpannulla.

Sekoita sitten kaikki ainekset, muovaa käyttötarkoituksen kokoisia pihvejä ja paista keskitehoisella lämmöllä öljyssä molemmin puolin.

Papuja tölkissä.
Papuja tölkissä.

Sinappikastike Alpro-soijavalmisteesta

2 dl Alprosoijavalmistetta

2 rkl sinappia

1 rkl sitruunamehua

(suolaa oman maun mukaan)

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Minulta löytyy aina kaapista Alprosoija-valmistetta, joten olen tottunut käyttämään sitä kaikkeen ruuanlaitossa kermaviilin tai jogurtin sijasta.

Kannattaa käyttää luovuutta ja muokata resepti omien maustemieltymysten mukaan!

Carita

PS. Jos haluat aloittaa vegaaniravitsemuksen turvallisesti ryhmässä, tutustu Minustako vegaani valmennukseen.

Kerro kaverille:

Samankaltaiset artikkelit