vatsalihastreeniä ulkona

Näin pidän itseni tehokkaana ja energisenä läpi vuoden

Vuoden vaihteeseen on enää muutama päivä. Uusi vuosi antaa kokemuksen uudesta aloituksesta ja silloin tehdäänkin paljon hyviä lupauksia. Tänä päivänä lupaukset koskevat usein omaa hyvinvointia. Luvataan itselle pitää huolta omasta kehosta ja mielestä, jotta jaksaa pitää huolta myös läheisistä. Lupaus voi kuitenkin alkaa tuntua jossain vaiheessa raskaalta, koska arki ei aina vastaa unelmia. Tehokkuus ja tehokkaana oleminen voikin alkaa tuntua rasitteelta.

Tässä mun parhaat vinkit tehokkaaseen ja energiseen vuoteen 2024

Terveelliset Elämäntavat Kokonaisvaltaisesti: Painonpudotus ei ole vain ruokavalion tai liikunnan muutosta, vaan myös unen laadun, stressinhallinnan ja mielenterveyden huomioimista. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, et voi myöskään parantaa urheilusuorituksia, panostamatta myös ravitsemukseen tai lepoon. Usein myös tupakoinnin tai liiallisen alkoholin käytön aiheuttamat haitat halutaan ohittaa.

Ruokavalion Monipuolisuus ja Nautinto: Löydä ruokavaliosta iloa ja nautintoa. Painonpudotus ei tarkoita nälkää tai rajoituksia, vaan terveellisten ja monipuolisten ruokien löytämistä, jotka tukevat sekä kehon että mielen hyvinvointia. Lisää vinkkejä ruokavalion koostamiseen löydät aikaisemmasta postauksesta täältä.

Liikunnan Ilon Löytäminen: Innostu löytämään liikunnan ilo. Se ei aina tarkoita kuntosalilla hikoilua, vaan voi olla mitä tahansa aktiviteettia, joka tuo iloa ja hyvää oloa – tanssia, joogaa, kävelyä luonnossa tai vaikka ryhmäliikuntaa.

Tavoitteiden Asettaminen ja Seuranta: Aseta realistisia tavoitteita ja seuraa edistymistä. Tavoitteiden jakaminen pienempiin osiin tekee matkasta saavutettavamman ja auttaa ylläpitämään motivaatiota.

Yhteisön Tuki ja Kannustus: Rakenna yhteisöllisyyttä ja tukiverkostoa. Ystävät tai perheenjäsenet voivat kannustaa toisiaan, jakaa kokemuksiaan ja inspiroida toisiaan matkalla kohti parempaa hyvinvointia.

Itsetuntemus ja Oman Hyvinvoinnin Kuuntelu: Kuuntele kehoasi ja tunnista omat tarpeesi. Jokainen on yksilö, ja oman kehon viestien ymmärtäminen on oleellista kokonaishyvinvoinnin kannalta.

Itsensä Palkitseminen ja Motivaation ylläpitäminen: Palkitse itseäsi saavutuksistasi ja ylläpidä motivaatiota eri tavoin, olipa se sitten palkitseva hemmotteluhetki, uusi treenivaate tai rentouttava hetki.

Jos tarvitset lisää vinkkejä liikuntamotivaatioon, lue aikaisempi postaus aiheesta.

Itsemyötätunto ja Positiivinen Ajattelu: Painonpudotusmatka tai kunnonkohotus voi olla haastavaa aika ajoin, mutta itsemyötätunto ja positiivinen ajattelu ovat avaimia onnistumiseen. Ole lempeä itselle ja arvosta jokaista edistysaskelta, olivat ne sitten suuria tai pieniä.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli sinulle apua!

Moottoripyörällä vuoristossa
Moottipyöräilyä

Täytyy tunnustaa, että olen viettänyt hiljaiseloa koko syksyn blogin suhteen työkiireiden vuoksi. Nyt asia kuitenkin korjaantuu! Työskentelen nyt täysipäiväisesti valmentajana ja teen unelmatyötäni tsemppaamalla ja tukemalla naisia sekä miehiä elämäntapamuutoksessa.

Jos olet valmis elämäntapamuutokseen NYT, katso nettisivuilta olisiko tammikuussa alkava VAHVA-valmennus sinua varten!

Voit varata myös ajan veloituksettomaan keskusteluun oheisesta kalenterista

Oikein ihanaa loppuvuotta ja menestystä tavoitteissasi vuonna 2024!

Carita

Kerro kaverille:

Samankaltaiset artikkelit